14 Nisan 2017 Cuma

ATO "ANKARA TİCARET ODASI BAŞKANLIĞI" Bosna-Hersek Büyükelçisi ATO Başkanı Gürsel Baran'ı Makamında Ziyaret Etti.


Lütfen Resimleri Görüntüleyiniz

Lütfen Resimleri Görüntüleyiniz

Lütfen Resimleri Görüntüleyiniz
BOSNA-HERSEK BÜYÜKELÇİSİ

ATO BAŞKANI BARAN’I ZİYARET ETTİ
-BOSNA-HERSEK BÜYÜKELÇİSİ SADOVİC, ANKARA TİCARET VE EKONOMİSİ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN ATO BAŞKANI GÜRSEL BARAN’I ZİYARET ETTİ.  
-ATO BAŞKANI BARAN: “BOSNA-HERSEK İLE TİCARETİMİZİ DAHA YUKARI TAŞIMAK İÇİN ELİMİZDEN GELEN HER NE VARSA YAPMAYA HAZIRIZ”
Bosna-Hersek Büyükelçisi Bakir Sadovic, Başkent Ankara’nın ekonomisi ve ticareti hakkında bilgi almak için Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı ziyaret etti.
ATO Başkanı Baran, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Bosna-Hersek’e ihracatının 309 milyon dolar, ithalatının ise 288 milyon dolar olduğunu belirtti. Türkiye’nin Bosna-Hersek’e yaptığı ihracat içinde Ankara’nın payının yüzde 1,5 olduğuna dikkati çekenBaran“Bu rakamlar bizim için yeterli değil. Bosna-Hersek ile ticaretimizi kısa zamanda 1 milyar avro civarına çıkarmamız lazım” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem bölgeye hem de Bosna-Hersek’e özel bir ilgisinin bulunduğunu hatırlatan Baran, 2008 yılında Altındağ ilçesinde 50 dönüm büyüklüğündeki bir parka, Türk halkının büyük değer verdiği Bosnalı lider Aliya İzzetbegoviç’in isminin verildiğini bildirdi. Baran, şunları kaydetti:
“Bosna-Hersek bizim için o bölgede çok büyük önem arz ediyor. Boşnak halkına karşı sevgi ve muhabbetle bakıyoruz. Karşılıklı ticaretimizi nasıl artırabiliriz, beraberce çalışmalar yapalım. Ankara Ticaret Odası olarak Bosna-Hersek ile ticaretimizi daha yukarı taşımak için elimizden gelen her ne varsa yapmaya hazırız.”  
Baran, Büyükelçi Sadovic’e Ankara Ticaret Odası hakkında da bilgiler verdi. 157 bine yakın üyesi bulunan ATO’nun Türkiye’nin ikinci büyük odası olduğunu söyleyen Baran, Oda bünyesinde, Ankara’daki bütün ticareti kapsayan 68 meslek komitesi bulunduğunu söyledi. Ankara’nın eskiden “memur şehri” olarak anıldığını hatırlatan Baran, “Ankara bugün eğitim, sağlık, savunma sanayi alanlarında Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri haline geldi” dedi. Baran, Ankara için sağlık ve kongre turizminin öneminden de söz etti.Büyükelçi Sadovic ise iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini belirterek, kabulünden dolayı ATO Başkanı Baran’a teşekkür etti.
Ziyaret sırasında Bosna-Hersek Büyükelçiliği 1.Katibi Zeljko Vasiljevic,  ATO Yönetim Kurulu Üyesi Musa Beşparmak ile ATO Dış Ticaret ve Uluslararası İşbirliği Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Ali Rıza Koç, komisyon üyeleri Kader Sezer veTurgay Araz da hazır bulundu.
Ziyaretin ardından ATO Dış İlişkiler ve Dış Ticaret Müdürlüğü tarafından Büyükelçi Sadovic’e Ankara’nın ticareti ve ekonomisi hakkında sunum yapıldı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder