11 Mayıs 2017 Perşembe

YÖK (Yüksek Öğretim Kurulu) ADİL VE FAZIL (Onurlu, Sorumlu ve Mutlak Dürüst) OLMAYA; Haksızlık Yapmamaya ve Kesinlikle Mağdur Yaratmamaya Mecburdur.

YÖK, Gerçekten YOK Hükmünde mi, yoksa!..
Aşağıdaki dilekçeye bir cevap verilerek “haksızlık, usulsüzlük ve haddini bilmezlik” önlendi mi? İşte o dilekçe ve yürekleri sızlatan, yuvaları söndüren mağduriyetler…
***
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU BAŞKANLIĞI’NA 
ANKARA
Bizler yurtdışından çeşitli ülkelerden tıp fakültesinden mezun T.C. vatandaşı doktorlarız. Yıllardır YÖK’ün bizlere uyguladığı haksız dayatmalar ve çifte standartların mağduru olan hekimleriz. Aynı üniversiteden mezun Diş Hekimleri mezunlarına 15.04.2015 tarihinde çıkarılan mevzuatla direkt denklik verilirken tıp fakültesi mezunu doktorlarına ‘’Seviye Tespit Sınavı’’ adı altında ‘Tıpta Uzmanlık Sınavına’ tabi tutulmaktayız. TUS ülkemizde hekim olan  uzmanlık için alan seçme ve eleme sınavı olmakla beraber dünya zorluk sıralamasında 2. yeri tutmaktadır. Dünyanın hiçbir ülkesinde seviye belirleme sınavlarında yanlış sorular doğru soruları götürmezken yalnızca ülkemizde YÖK’ün çıkarmış olduğu mevzuatla 1/4 ü doğru sorularımızda çıkarılmaktadır. Ayrıca ÖSYM’nin kendi hazırlamış olduğu soruların yanlış olması durumunda da bizler için doğru sayılmazken böyle adaletsiz bir sınav sistemi ile karşı karşıyayız.
Yapılan sınav DENKLİK SINAVI DEĞİL TUS SINAVIDIR.
Uzmanlık yerleştirmesinde sıralama belirleme amaçlı detay bilgi ölçme sınavıdır. Eğitim ölçmeyle hiçbir alakası olmayan TUS sınavında yurtiçi mezunu 45 puan alanlar uzmanlık tercihi yapmaktadır.
TUS SINAV MANTIĞI DENKLİK SINAVININ mantığından tamamen farklıdır.
Denk sınavı konusu ve sınav içeriği çekirdek eğitim müfredatına göre belirlenmeli iken TUS sınavının DENKLİK yerine kullanılmasıyla bu amaç oluşmaktadır ve mağduriyetler yaşanmaktadır.
Bütün bunlarla beraber ülkemizde olan talihsiz bir vaka olan darbe girişiminden sonra ülkemizde oluşan doktor açığının ve OHAL kapsamında KHK ile yetkili mercilerin Bakanlıklar olmasıyla beraber yurtdışından mezun T.C. vatandaşı hekimlerin denkliklerin verilmesini ve ülkemiz için hizmete başlamasını talep etmekteyiz.
Gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder