20 Temmuz 2017 Perşembe

SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ; "ALMAN BASININDAN ŞOK GİZLİ ÜS' İDDİASI"

ALMAN BASININDAN ŞOK GİZLİ ÜS' İDDİASI
Alman Bild gazetesinin haberine göre ABD, Suriye iç savaşına daha büyük bir müdahale için yoğun hazırlık yapıyor. Gazete uydu görüntülerinde ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki Kobani yakınlarında gizli bir hava üssünü ortaya çıkardı. Askeri havaalanı 235 futbol sahası büyüklüğünde, toplamda ise 1.9 kilometre kare. Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin çoğunluğunu oluşturduğu SDG'nin DEAŞ karşıtı koalisyon sözcüsü gazeteye gizli askeri havaalanıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Bu üssün koalisyonu desteklemek amacıyla lojistik merkezi olarak planlandığını belirten sözcü aynı zamanda bu havaalanına C-130 ve C-17 tipi taşıma uçaklarının, C-17 “Globemaster”  jet uçaklarının da iniş yapabileceğini söyledi. Adı açıklanmayan sözcü gazeteye ABD'nin Kürtleri Esad ve Türkiye'ye karşı uzun süre müdafaa etmek için hazırlık yaptığını savundu. Bild Gazetesi bu gizli askeri havaalanının bulunduğu bölgenin çok gizli tutulduğunu, online haritalarda görünmediğini belirtti ve bu fotoğrafları uydu fotoğrafları pazarlayan TerraServer şirketinden satın aldıklarını yazdı. (KAYNAK: BİLD + Celal ÖZCAN / BERLİN, 19 Temmuz 2017 - 12:35)
ORAJ POYRAZ “BU HABERİ” YORUMLADI
Amerika daha da ileri gitmekte kararlı gözüküyor. O halde bizim de daha da güçlü savunma yapmakta kararlı olmamız şart.
Ülkemizin milli!!!! savunmasının Amerikan ve Avrupa bağımlılığının azaltılmasına daha çok gayret edilmesine çalışmamız lazım. Bu anlamda ülkemizin hava savunmasına Rus S400 çeşitlemesinin yapılması faydalı olmuştur.
Şimdi elimizde olan Hisar O ve A füzelerinin menzillerinin, hızlarının, etkinliklerinin artırılmasına çalışmak gerekmektedir. Bir kere füze teknolojisine sahip olduktan sonra bunları menzil, hız, etkinlik açısından geliştirmek çok daha kolay olacaktır. Ve bu güne kadar bu işlere katkı sağlayanlara büyük takdir ve teşekkürler sunuyorum elimizde hassa güdüm imkanı sağlayan teknolojiler, füze gövdesi üretme teknolojileri, füze motoru üretme teknolojileri mevcuttur. Şimdi yapılması gereken deniz, hava, kara ve uzay hedefleri için elimizde olanları geliştirmek, çeşitlendirmek, değişik şekillerde kombin etmekten ibarettir.
Uçak gemisi tartışmalarına bir ara saptama yapmak isterim.
Bizim uçak gemisinden çok uçak gemisi katili füzelere yatırım yapmamızı önerim. Çin, Rusya, Hindistan bunu yapmaktadır. Bunlar stratosferik, süper değil hipersonik, balistik değil güdümlü akıllı füzelerdir. Bu kategorideki füzelerin önlenmesi imkansız derecede zordur. Bunlar stratosferik seyirlidir, bunların uzay dışında önlenmesi için ancak uzayda çalışan uydu silahlara ihtiyaç vardır. Bunlar pasif balistik bir rota takip etmez, değişken rotalar izlerler, bu nedenle önleme rotası hesaplamak imkansızdır.
Bunlar hedef üzerine geldiklerinde hızlı ve kısa bir atmosferik dalış rotası çizerler bu rota içerisinde ulaştıkları hız hipersoniktir bu nedenle bu mesafe içerisinde bunları eldeki geleneksel hava önleme füzeleriyle önlemek imkansızdır. Bu kategori yenidir. Amerikanın da bu kategoride yeni tasarımları vardır. Bunu bizdeki SOM füzesinin hipersonik hızda ve uzayda uçanı gibi düşünmek mümkündür.
Burada söz konusu olan mach 5 ve üstü süratler, aracın çoğu yüzeyinde birkaç yüz, hatta bazı yüzeylerde bin dereceye varan sıcaklıklardan bahsediyoruz elbette.
Özel titanyum, seramik, karbon, kompozit gövde elemanları ve yüzey kaplamaları gerekiyor.
Motor olarak geleneksel roketler dışında ram jetler, screem jetler... Zaman artık böyle bir zaman. Daha hızlı, daha akıllı, daha yoğun, daha keskin, daha eşgüdümlü bir ateş gücünü toplamak. Savaşın endüstrisi, otomasyonu. Tıpkı tam otomasyon fabrikalar, bankalar gibi. Bu sefer daha az maliyetle, daha hızlı, daha entegre, daha az can kaybıyla ölüm üretme endüstrisinden bahsetmek lazım.
Hitleri bitiren büyük oranda rantabl ve fizibl olmayan mega projeler olmuştur.
Sürekli olarak büyüyen en sonunda 1000 tonluk mega tank projesine dayanan tanklar, Büyük Atlantik duvarında olduğu gibi milli kaynakları sömüren anormal hatta mega tahkimat projeleri, sürekli olarak Hitlerin beyinden fırlayıp duran mega silah projeleri. Oysa gerek İngilizler, gerek Amerikalılar savaşın her aşamasında savaşın finansmanı ve ekonomisi üzerine çok fazla kafa yormuştur. Örneğin, Amerikan tankları fabrikasyonken, Alman tankları el işçiliğine dayalıdır.
Bu nedenle Amerikan tankları zayıf ama kolay üretmekteyken, Alman tankları mükemmel ama üretimi zor olmuştur. Ruslar da silah üretimlerinde rantabilite, fizibilite, ekonomi ilkelerin büyük değer vermiştir. Bir savaş milli kaynakların verimli kullanılmasının en önemli olduğu dönemdir. Savaş sırasında milli kaynakların çarçur edilmesi tek başına savaşın kaybının sebebi olabilir.
Elbette Hitlerin generallerini bir kenara iterek kendi beyninden fışkırttığı mega stratejilerinin de askeri kaynakların tüketilmesinde büyük katkısı olmuştur. Bunu da not almak gerekir.
Benzeri megalomanik hataları Stalin de tekrar tekrar yapmıştır. Demek ki, iki cambaz aynı ipte oynayınca Rus ve Alman milleti tarihin gördüğü en ağır kayıplı topyekün savaşı yaşamıştır. Umarım Recep Tayyip ERDOĞAN(RTE) diğer aklı evvel devlet adamlarını bir kenara itterek bizi tıpkı Hitler, Stalin gibi kendi beyninden fışkırttığı böyle mega stratejlerin, mega projelerin ürünü kıyıcı, tüketici, büyük savaşlara sürüklemez.
Doğrusu bundan yana çok ama çok büyük endişem var. Ve Hitlerin her şey bittiği anda onlar bizi seçti, bedelini ödemek zorundalar dediği o acıklı sahneyi hatırlıyorum.
***
Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / [oraj.poyraz@openmail.cc]oraj.poyraz@openmail.cc / [oraj_poyraz@alpinaasia.com]oraj_poyraz@alpinaasia.com )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder