6 Nisan 2018 Cuma

YERLİ VE MİLLİ!.. AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ "AKKUYU NÜKLEER A.Ş." YÖNETİM KURULU ÜYELERİ & YORUMSUZ

yerli ve Milli proje: "AKKUYU NÜKLEER A.Ş." Yönetim Kurulu!...
Zoteeva Anastasia, 
Yönetim Kurulu Başkanı (Rus)
Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi’nin Uygulamalı Matematik bölümünden mezun oldu. Stockholm’de (İsveç) Doğu Avrupa Ülkeleri Ekonomisi Enstitüsü’nde “Uygulamalı Matematik” adlı tez çalışmasını sürdürdü. “Brunswick Warburg Corporate Finance” anonim şirketi, “ZENIT” bankası ve “Renaissance Capital” yatırım grubunda farklı yönetici pozisyonlarında bulundu. 2000 yılında “NIKoil” şirketinin başına geçti. Yeniden yapılanmadan sonra 2005 yılında “URALSIB” mali kuruluşunun Operasyon müdürü olarak atandı. 2007 yılında “Rusenergoinvest” adlı Rus yatırım şirektinin başına geçti. 2012 yılında “Rusatom Energy International” Anonim şirketine (A.Ş. REIN, öncesinde A.Ş. “Rusatom Overseas”) Başkan Yardımcısı – İş geliştirme ve satış müdürü olarak katıldı. Görevleri arasında potansiyel Pazar analizi üzerine çalışmaların yürütülmesi ve koordinasyonu, Rusya Devlet Kurumu “Rosatom”un etkili entegre ürün ve hizmet tekliflerinin oluşturulması yer aldı. Ayrıca, “Rosatom” devlet kuruluşu tarafından Finlandiya’da kurulan Hanhikivi-1 NGS dahil olmak üzere şirketin yurtdışındaki projelerini yürüttü. 2016 yılında A.Ş. “RIEN” genel müdürü olarak atandı.
Dedusenko Anton, 
Yönetim Kurulu Üyesi (Rus)
Rostov Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk bölümü ve İsviçre hükümeti desteği üzerine (SECO) Bern Üniversitesi Uluslararası Hukuk ve Ekonomi bölümünden yüksek başarıyla mezun olmuştur. Anton Dedusenko hukuk alanıda doktora ve Executive MBA derecelerine sahiptir. BM sisteminde (Cenevre, İsviçre) ve Rusya imalat ve danışmanlık şirketlerinde çalışmıştır. Rosatom Devlet Kuruluşunda 2009 yılından beri çalışmaktadır. Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan, Bulgaristan, Polonya, Ürdün, Hindistan ve Türkiye’deki Rosatom projelerinin geliştirilmesi ve yönetiminde aktif bir rol almıştır. Rusatom Energo International Anonim Şirketine (REIN A.Ş., bundan önce Rusatom Overseas A.Ş.) 2012 yılında Atomstroyeksport şirketinin Hukuk Bölümü Birinci Müdür Yardımcısı, Uluslararası Hukuk Birimi Şefi pozisyonundan geçmiştir. 2017 yılında Rusatom Energo International A.Ş.’de Proje Yönetiminden Sorumlu Birinci Genel Müdür Yardımcısı görevine atanmıştır.
Sakharov Gennady, 
Yönetim Kurulu Üyesi (Rus)
“Rosatom” Rusya devlet kuruluşunda sermaye giderleri, devlet inşaat yapı denetimi ve devlet ekspertizi müdürü, iş analisti, iktisat bilim adayı. Uzmanlık alanları arasında sermaye giderlerinin planlanması, “Rosatom” devlet kuruluşu ve bünyesindeki nükleer sektör şirketlerine ilişkin yatırım programının uygulanmasının sağlanması ile Rusya ve diğer ülkelerde Rus projelerine göre kurulan nükleer tesislerin inşaat kalitesi ve süresinin denetlenmesi yer almaktadır.
2001 yılında Kalininskaya NGS’nin inşaat dairesi müdür yardımcısı olarak atandı. 2007 yılında FGUP Konsern “Rosenergoatom”’un yatırım programlarının yönetimi departmanının başına geçti. Sonradan “Atomenergoprom” anonim şirketine geçip sermaye giderlerine ilişkin yatırım programlarının yönetimi departmanı müdürü görevini üstlendi. 2010 yılından itibaren Devlet Nükleer Enerji Kurumu “Rosatom”da sermaye giderleri müdürü olarak çalıştı, 2012 yılından itibaren ise “Rosatom” devlet kuruluşunun “Yapı endüstri merkezinin” faaliyetlerini yürüttü. 2013 yılında Moskova İnşaat Bilimleri Devlet Üniversitesi’nin “Nükleer tesislerin inşaatı” adlı Rosatom kurumsal departmanının başına geçti. 2014 yılı itibariyle Ulusal Danışman İnşaat Birliği başkanı olarak atandı. Mühendislik ve uluslararası uzmanlar ağıyla etkileşimden sorumlu Rusya İnşaatçılar Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve genel müdür yardımcısı olarak göreve başladı. Rusya’nın Rostov, Kaluga, Kursk ve Voronej bölgelerindeki yerel inşaatçılar birliklerinin faaliyetlerini denetlemektedir.
Hasan Cüneyd Zapsu, 
Yönetim Kurulu Üyesi (TC Vatandaşı)
Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme ve Münih Ludwig Maximillian Üniversitesi’nde İktisat okuyarak tamamladı. İş hayatına 1977 yılında aile şirketi Azizler Holding’in çeşitli firmalarında Yönetici olarak ve Yönetim Kurullarında görev alarak başladı. 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurucularından biri oldu. 2008 yılına kadar AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğini üstlenen Zapsu, 2008’de Uluslararası Yatırım ve Yönetim Danışmanlığı hizmetini veren Cuneyd Zapsu Danışmanlık A.Ş. şirketini kurdu. Bunun yanında, İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanlığı, YASED üyeliği, TESEV Yüksek Danışma Kurulu Üyeliği, FTG ve Dünya Fındık Konseyi-New Jersey Kurucu Eş Başkanlığı, Uluslararası Kabuklu Yemiş ve Kuru Meyve Konseyi (INC)’de Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yapmış, halen INC İcra Kurulu Üyesidir. 1986 yılından bu yana Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyesi, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda (DEİK) Yönetim Kurulu Üyesi, Türk-Alman İş Konseyi’nde Yürütme Kurulu Üyesi ve Türk-Amerikan İş Konseyi Başkan Yardımcısıdır. İstanbul Üniversitesi Mezunlar Derneği Danışma Kurulu, Uluslararası Antalya Üniversitesi Denetleme Kurulu, Alman Lisesi Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği’nde olduğu gibi Kamusal Politika ve Demokrasi Çalışmaları Derneği (PODEM) Başkan Yardımcısı, Genç Hayat Vakfı (GHV) Kurucu ve Denetim Kurulu Üyesi, Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) Kıdemli Danışmanlığı gibi bazı Sivil Toplum Kuruluşlarında da görev almaktadır.
Lyakhova Ekaterina, 
Yönetim Kurulu Üyesi (Rus)
Ural Devlet Hukuk Akademisi (Ekaterinburg) Yargı ve Savcılık Bölümü “Hukuk çalışmaları” uzmanlık dalından mezun oldu, Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi İşletme Yönetimi Yüksek Okulu (MBA programı) ve Antwerp Yönetim Okulunu (EMBA programı) bitirdi. 1995-2000 yılları arasında “UrKon” hukuki danışmanlık şirketinde (Ekaterinburg) çalıştı, uzmandan, mali mevzuat ve özelleştirme mevzuatı departmanı başkanına kadar bir yol katetti. 2000 yılında “RENOVA” grup şirketinin (Moskova) hukuk departmanının başına geçti. 2006 yılında “Renova project limited” şirket temsilciliğinin başkanı oldu. 2008 yılı itibariyle “Koltsovo-Invest” anonim şirketinin (“Koltsovo” havaalanı ana şirketi, Ekaterinburg, Rusya) genel müdürü olarak çalıştı. 2010 yılında “TVEL” anonim şirketine (“Rosatom” devlet kuruluşuna ait şirket) kurumsal yönetim başkan yardımcısı olarak katıldı. 2011 yılı itibariyle “Rosatom” devlet kuruluşunun yatırım yönetimi ve operasyon verimliliği müdürü, “Atomenergoprom” anonim şirketinin Yönetim Kurulu başkanı olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Alexey Zhukov, 
Yönetim Kurulu Üyesi (Rus)
Konsern Rosenergoatom A.Ş. Birinci Genel Müdür Yardımcısı, Proje Uygulaması Şube Müdürü. Teknik bilim adayı. 1986-1993 yılları arasında Khmelnitskaya NGS İnşaat Müdürlüğünde çalıştı; makine tamirciliğindenreaktör denetiminden sorumlu baş mühendisliğine kadar uzun bir yol kat etti. 1993 yılında Balakovskaya NGS’de reaktör denetiminden sorumlu baş mühendis olarak çalışmaya başladı, sonrasında reaktör bölümü vardiya müdürü olarak devam etti. 1999 yılında Rostovskaya NGS’de (2010 yılına kadar Volgodonskaya NGS) reaktör bölümü müdür yardımcısı olarak göreve başladı. 2002 yılında Rostovskaya NGS reaktör bölümü müdürü olarak atandı. 2006 yılında baş işletme mühendisi yardımcısı, 2012 yılı itibariyle ise Rostovskaya NGS baş mühendisi pozisyonunda çalışmalarına devam etti. 2015 yılında Konsern Rosenergoatom A.Ş. NGS Üretim ve İşletmesinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Ağustos 2016 itibariyle Konsern Rosenergoatom A.Ş. Şube Müdürlüğünde Proje Uygulamasından Sorumlu Birinci Genel Müdür Yardımcılığıgörevini yürütmektedir.
Henri Eduardo Proglio (Rus)
Paris İşletme Okulu (HEC Business School) mezunudur. 1972 yılında Su Temini şirketinde çalışmaya başladı, 1990 yılında ise CGEA şirketinin Başkanı ve Genel Müdürü olarak atandı. 1999 yılında “Vivendi Universal” şirketinde Genel Müdür Yardımcısı, “Vivendi Water” şirketinde ise Başkan ve Genel Müdür görevlerini üstlendi. 2000 yılında “Veolia Environment” şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildi ve 2003-2009 yıllarında söz konusu şirketin Başkanı ve Genel Müdürü pozisyonunda bulundu. 2009-2014 yılları arasında EDF Başkanı ve Genel Müdürü görevini üstlendi, 2014 yılı itibariyle EDF’nın Onursal Başkanı pozisyonunda bulunmaktadır. Şu anda NATIXIS Yönetim Kurulu üyesi, “Fomento de Consctrucciones y Contratas”da (FCC) bağımsız müdür olarak çalışmalarına devam etmektedir. Eylül 2017 itibariyle “Atalian” şirketinde müdür pozisyonunda çalışmaya başlamıştır.
KAYNAK: http://www.akkunpp.com/yonetim-kurulu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder